Seuran esittely

 

Suomussalmen Palloseura perustettiin keväällä 1968 vanhalla Kirkonkylällä paikkakuntalaiseksi palloiluseuraksi. Perustavassa kokouksessa oli pohdiskeltu uuden seuran nimeä ja lyhennettä. Vahvana perusteluna lyhenteelle SuPS oli se, että "niinhän se maaliverkko ääntää, kun sinne ammutaan." Seura vietti siis 40-vuotisjuhliaan keväällä 2008. Lajeina olivat ensin alkuun jalkapallo ja jääkiekko, harrastajien lisääntyessä muitakin jaostoja perustettiin. Tällä hetkellä seurassa on jalkapallo-, jääkiekko-, lentopallo-, jasalibandyjaostot.

Jääkiekkoa pelattiin ensimmäiset 25 vuotta ulkona, ensin Kirkonkylällä, josta pääkaukalo siirtyi Ämmänsaareen kirkkopuistoon, kirjaston ja kirkon välille. Vuonna 1993 siirryttiin nykyaikaan, kun Suomussalmen Jäähalliosakeyhtiön rakentama ja ylläpitämä halli valmistui Ruukinkankaalle. Ja kun kunta muutaman vuoden päästä rakensi hallin yhteyteen käyttäjille erinomaiset sosiaaliset tilat, joiden yläkertaan, taas kerran talkoilla, valmistettiin seuralle yhteinen kahvio/kokoustila, voitiin todeta, että olosuhteet lajimme harrastamiselle Suomussalmella ovat mitä parhaimmat.

Alusta lähtien seuran tarkoituksena oli antaa "lapsille ja nuorille tärkeää tekemistä".Tottakai urheiltukin on, mutta aina taustalla on ollut ajatus yhdessä ponnistelemisen kasvattavasta vaikutuksesta. Sen havaitsi Suomussalmen kuntakin varaamalla budjettiinsa vuoden 2008 alusta määrärahan, jolla SuPS:n junioripelaajien jääajat maksetaan kunnan, ei pelaajien vanhempien, pussista.

Tänä päivänä Suomussalmen Palloseura on Suomen Jääkiekkoliiton sinettiseura.Edustusjoukkue on III-divisioonan perusjoukkueita ja pelaa perinteisesti pääosin oman kylän miehillä. Lasten ja nuorten parissa toimii kymmeniä aikuisia lapsineen Nuori Suomi-ohjelmanmukaisesti. Paikkakunnan 40-vuotinen kiekkokulttuuri vaikuttaa niin, että jääurheilun piirissä yhdessä olemisen koukkuun on tarttunut varttuneempiakin, kuten seuran joukkue-esittelyistä voi päätellä. Harvalla tämän kokoisella paikkakunnalla on esimerkiksi kaksi keskenään kilpailevaa veteraanijoukkuetta; Kirkko ja Ämmä.

Nykyään vahvuuksiamme ovat siis kokoisellemme seuralle erinomainen toimintaympäristö; fyysinen hallin myötä ja henkinen kainuulaisen ihmisen myötä. 
Haasteita tuovat tullessaan pienenevät ikäluokat (vuosittain syntyy koko laajassa kunnassamme 60-90 lasta) sekä nuorten poismuutto kouluihin ja työn perään. Lisäksi pitkät pelimatkat liiton sarjoissa tuovat lisäkuluja, joita "lakeuren väki" ei välttämättä ymmärrä (siellä kun nouset hallin katolle seisomaan, melkein kaikkien vastustajien kotihallit näkyvät). Samalla bussilla samana päivänä voisi siis oikeastaan matkustaa kaksikin joukkuetta Suomussalmelta vaikkapa Nivalaan.
Vaikka suomussalmelaisella sydämellä pelataan, niin rahaakin siis tarvitaan.

Seuramme toimintaa ei olisi ilman sitä lukuisten vapaaehtoisten joukkoa, joka SuPS:n kiekkoperheeseen kuuluu. Täällä asiat hoidetaan niikuin kuuluukin; se mikä luvataan se pidetään. Kiitos kaikille teille mukana oleville.

Yhdessä monien muiden paikkakunnallamme vapaaehtoisvoimin erinomaisesti toimivien seurojen ja järjestöjen kanssa katsomme ylpeinä ansainneemme paikkamme suomussalmelaisten lasten, nuorten ja aikuisten kasvattajana ja liikuttajana.
Samalla tuomme oman osamme kainuulaiseen ja pohjois-suomalaiseen jääkiekkokulttuuriin.

Tervetuloa Suomussalmen Jäähallille tutustumaan SuPS:n toimintaan.
Tervetuloa vierailevat joukkueet Suomussalmelle.

Suomussalmen Palloseuran jääkiekkojaosto

 

 

Jääkiekkojaoston kokoonpano 2.8.2022  + yhteystiedot

  JAOSTON SÄHKÖPOSTIOSOITE ON  sups.jaakiekko@hotmail.com

 

   Mari Moilanen                              Puheenjohtaja               0407230126      mmoilanen@hotmail.com

   Sami Juntunen                            Varapuheenjohtaja        0440425096      juntunen.sami@gmail.com

   Meeri Heikkinen                          Rahastonhoitaja             0445425454     meeri.heikkinen@puhtopojat.fi

 

Virpi Saarela                                Sihteeri                            0503619699     iita.saarela17@gmail.com

Heidi Holmström              valmennuspäällikkö    0445302400      heidi.holmstrom@hotmail.fi

Kimmo Tolonen                U14 -joukkueenjohtaja      0451201011  kimmo.tolonen1@gmail.com

Anne Karhapää                  U13-joukkueenjohtaja      0400872977    anne.karhapaa@gmail.com

Satu Mäkeläinen                   U11-joukkueenjohtaja  040-0888957 satu.heikkinen@pp.inet.fi

Mari Moilanen                       U9-joukkueenjohtaja      0407230126      mmoilanen@hotmail.com

Sami Juntunen                      U8 -joukkueenjohtaja     0440425096      juntunen.sami@gmail.com

Jari Savukoski               Edustusjoukkue                      0503604199     jarisavukoski.js@gmail.com

Marika Kinnunen       Lätkälikat-joukkueenjohtaja     0405060189   marika.kinnunen10@gmail.com

Petteri Juntunen                         Korpilätkä                     0445120763       korpilatka@gmail.com

Maunu Heikkinen                   Weteraanit                        0400388024         

 

 

 

    
 

Jääkiekkojaoston laskutusosoite:

 

SuPS Jääkiekkojaosto

Mari Moilanen

Tykkiniementie 3

89600 Suomussalmi

                                                               mmoilanen@hotmail.com